Choď na obsah Choď na menu
 


VISIACE ZÁMKY

14. 9. 2013

 

VISIACE ZÁMKY, KLADKY

Tak na jednej fotografii z Banskej Štiavnici som videl mrežu a na nej nespočetne množstvo visiach zámkov, čo ma inšpirovalo a začal som fotiť tie zámky kade chodím.

 

Tie zámky na tu mrežu zamkýnajú zaľúbené dvojice na dôkaz večnej lásky a kľúče odhádzujú. Veria tak, že ta ich láska sa nikdy nerozdelí.

 

057-holic-v-zamku.jpgTo foto ma inšpirovalo a jeden taký svoj zámok som zamkol na bráne v zámku v Holíči, len tak, chcel som vidieť reakciu občanov čo tam chodia.

 

Po čase ma prekvapilo, že tam pribudli dva nové zámky a potom zas ďalšie.

 

Toto foto je ta brána na Holíčskom zámku a ja som to chcel len skúsiť a vyplatilo sa som si vravel, no potom to skončilo a už skoro rok tam nik nepridal svoj zámok.

 

Teraz kade chodím si všímam zaujímavé zámky na kadejakých bránach, mrežach, zabradliach, mostoch, budovach, reťazoch, závorach no všade okolo nás je ich veľa čo zamkýnajú niečo, nejaký poklad, auto v garáži, bránu do šopy, cyklozámky na bicygloch, ale kde sa okolo seba pozrieme, všade najdeme nejaký zámok, všade je niečo zamknuté.

 

Tak sa časom nazbierali fotografie a vznikol nový fotoalbum visiace zámky a po jeho zverejnení sa mi v meilovej schranke začali občas objavovať fotografie kadejakých miest, kde podobné zámky zaľúbených sú...

 

Fotografie si môžeš pozrieť tu na stranke v rubrike

 

VEĽKÝ FOTOALBUM


https://tatranec.rajce.idnes.cz/VISIACE_ZAMKY_alebo_KLADKA/

 

 

Tak ak nejaké foto máš vo svojom archíve, prispej, alebo daj vedieť, kde je zaujímé miesto na fotenie zámkov...
 
peťo tulák z tramtárii na sLOVEnsku
 
 
...po čase dopisujem, že niekto dal odstrániť tie visiace zámky z brány v našom zámku v meste, že vraj to bol náš pán primátor, no to sú len dohady a existuje aj fotoalbum na fejsbuku
23.marca 2016
 
cool
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Po čase...

peťo tulák,28. 8. 2018 7:17

Takže dodnes sa nenašla nikde žiadna odpoveď prečo tie zámky v zámku v Holíči dali odstrániť...možno ich uložili a časom ich niekde vystavia...

Tip

Renata,16. 12. 2014 10:10

Peti, na Karlovom moste v Prágli...

Re: Tip

peťo tulák,17. 12. 2014 4:23

Renka ja viem, aj na Čertovke, no zatiaľ som sa tam nedostal. Ďakujem za tip!