Choď na obsah Choď na menu
 


VĎAČNOSŤ

13. 3. 2013
NAPÍSAL KR PZ TRNAVA, MARTINA KREDATUSOVÁ   
zverejnené koncom septembra 2015
 

Kriminálna polícia v Skalici odhalila muža podozrivého zo spáchania viacerých podvodov na starších ľuďoch. V období od konca roka 2012 až do apríla 2015 sa neznámy muž vydával za pracovníka firmy, ktorá inštaluje úsporné ventily alebo vystupoval ako pracovník vodární a vysvetľoval ľuďom, že inštalácia úsporných ventilov je povinná.

Vo viacerých obciach okresu Skalica si vytypoval staršie domy, pričom predpokladal, že v nich budú bývať občania dôchodcovského veku. Niektorých ľudí so svojou ponukou dokonca oslovil aj priamo na ulici. Asi v 40 prípadoch sa mu takto podarilo dostať sa do obydlia a nainštalovať na vodovodnú batériu súčiastku, ktorá mala zabezpečiť úspornú spotrebu vody. Išlo o súčiastku, ktorej hodnota na trhu je asi 50 Centov. Za jej inštaláciu si pýtal rôzne sumy, ich výška často závisela od konkrétnych okolností, podľa toho, ako odhadol poškodených. Najvyššiu sumu, ktorú si vypýtal, bola 184 Eur, ostatné čiastky sa pohybovali zväčša okolo 100 Eur, no boli aj nižšie. Celkom spôsobil škodu za približne 5000 Eur. Na základe poznatkov, ktoré získala skalická polícia aj z Českej republiky, sa podarilo páchateľa vypátrať. Po niekoľkomesačnom dokumentovaní jednotlivých prípadov a zhromažďovaní dôkazov, napokon vyšetrovateľ kriminálnej polície v Skalici obvinil z trestných činov porušovania domovej slobody a podvodov 39 ročného muža z Malaciek. V prípade uznania viny súdom môže obvinenému hroziť väzenie až na osem rokov.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, aby boli obozretní voči všetkým, ktorí ponúkajú služby alebo predaj vecí a chcú sa tak dostať do obydlia. Rodinní príslušníci by mali poučiť seniorov, aby cudzím ľuďom nedôverovali. Aj v prípade obvineného muža sa našlo zopár tých, ktorí mu nenaleteli. Jeho ponuku si chceli overiť, prípadne kontaktovali svojich príbuzných. V takých prípadoch páchateľ z miesta „bez kšeftu“ odišiel.

 

Tak a toto sa objavilo na internete teraz, no ten človek chodieval k nám do predajne a neustále kupoval to samé a nevedeli sme čo s tým môže robiť a mysleli sme si to, že klame ľudí a tak bohatne na nich...

 

 

 

 
 
 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.