Choď na obsah Choď na menu
 


TRAJA SYNOVIA

4. 4. 2013

SPRÁVNY DARČEK

Traja bratia opustili svoj rodný domov a každý z nich šiel svojou cestou. Skúsili svet, videli čo predtým nevideli a vrátili sa domov so životnými skúsenosťami a plným kontom v banke.

Každý z nich už mal svoje rodiny a samozrejme doniesli starnúcej mame nejaký ten darček domov.

 

Najstarší Jano jej dal postaviť veľký prepichový dom, ktorý mal štyri izby a veľkú kúpelňu po akej stále túžila a kuchyňu tiež podľa jej snov.

Stredný syn Jakub jej kúpil najnovšiu značku Mercedesu aj s vodičom, lebo nemala vodičák a aj tak je už stará a za volant by si nesadla, aj keď ma ráda jazdu autom.

Tretí a najmladší syn Juraj ich ale predsa len tromfol a keďže mama ráda číta Bibliu, no bola už stará a slabo videla, tak jej daroval pozoruhodného papagája, ktorý recitoval Starý aj Nový zákon. Mníchom v konvente to zabralo 12 rokov, kým ho to naučili. Je jediný svojho druhu. Stačí, keď mu mama povie číslo kapitoly alebo verše a papagaj to odrecituje.

 

Po čase synom mama napísal a poslala ďakovné listy.

 

Janko - písala svojmu prvému synovi - dom, ktorý si mi dal postaviť je síce krásny, ale prilíš veľký. Žijem iba v jednej izbe, ale upratovať musím celý dom.

 

Jakubko - písala svojmu druhému synovi - som už príliš stará na to, aby som niekde cestovala. Väčšinu času travím doma pri telke a tak málokedy Mercedes používam a naviac, ten šofér je vulgárny a protivný!

 

Najdrahší Jurko - písala najmladšiemu synovi - ty vieš presne, čo tvojej matke urobí najväčšiu radosť. To kura bolo vynikajúce, parádne som si pochutila. Ďakujem!

 

------------------------------------------------------------------------

 

toto nepotrebuje vaic slov a čakám na tvoj názor na tento príbeh

 

peťo z tramtárii - sLOVEnsko

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Paráda

Olga,5. 4. 2013 6:45

To je zivot... kiez by si to uvedomili viaceri

Re: Paráda

peťo tulák,6. 4. 2013 4:38

Aj tak to vživote chodí...