Choď na obsah Choď na menu
 


PES

12. 5. 2013

PES NALEPŠÍ PRIATEĽ ČLOVEKA

( pri čítaní si môžeš vypočuť krásnu pesničku )  
http://youtu.be/yTEoUXqjUKw

 

roy-3.jpgRoky rokúce sa toto tvrdí a za pravdu mi každý dá, čo bol alebo je majiteľom nejaké havinka.

Napadlo ma preto venovať jeden príspevok na stranách Falkovín aj tym našim miláčkom havošom. Keď si tak premietnem čo bolo, tak ako deti sme u rodičov mali jedno obdobie Šarika. To bol jeden jediný náš pes, vždy sme mali len kocúrov a mačky.

Potom neskôr v Kopčanoch sme mali Ťapinu, Cigáňa a teraz máme Bobina.

Na fotografii je krásavec Roy. Je to tatranec z Popradského plesa a je to bratov pes. S ním sme si nejak padli do oka, myslím s Royom, nie bratom, aj keď s ním si tiež dobré rozumieme. S Royom máme za sebou prešlapaných kopec spoločných chodníčkov tatranských, naposledy koncom apríla sme spolu prešlapali kus sveta v okolí Novej Lesnej.

                                                                                                                                                                                      

Roy a ja sa máme tak rádi, že napríklad, naposledy som s ním roy-2.jpgbol v novembrovom čase na Popradskom plese, to keď ma zbadal, skoro ma prehodil aj s ťažkým ruksakom na chrbte ako na mňa vyskočil od radosti a to samé sa stalo teraz v tej Novej Lesnej, keď somho na dvore oslovil, spozornel a rozbehol sa za mňou, ani svojho pána si nevšímal.

Je to krásne, že si Roy tak pamätá a poslúchama skoro na slovo a je to štvor ročný vlačiak čo chápe každý povel čo dostane. On sa tak teší, keď vidí, že si beriem ruksak, už vie, že niekam vyrazíme, ale to lúčenie je potom ťažké, keď vidí, že ja niekam idem a jeho neberiem so sebou, odchádzam zas na pár mesiacov domov.

 067.jpg

Existuje jedna zaujímavá stranka so srandovným nazvom - U PSEJ MATERE.

Ide o ponuku havošov z útulku, ale mňa zaujala rubrika PRÍBEHY a tu chcem ponuknuť k nakuknutiu 

U psej matere

 

Pes a jeho majiteľ - niekedy je to na zbláznenie čo okolo seba vidíme na ulicich, pred panelákom pri venčení, ako si tych svojích miláčkov vyobliekajú, ako si ich rozmaznujú, viac ako deti, však jedná taká psia pravda, že s ním musíš ísť von pravideľne aj keď prší, ale s dieťaťom nie, prší, ostanem doma si povie mamička. No a tiež sa mi nepáči ak niekto ma v paneláku veľkého psa ako je napríklad vlčiak. No o tom netreba písať, všetci to vidíme...

 

Pozri si jedno úžasné video

 


   http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5I_QzPLEjM4

 

 

peťo z tramtárii - sLOVEnsko

 

po čase, teda presne 12.9.2013 som o Royovi vložil jeden zaujímavý príspevok na stranky Falkovín a tu si ho môžeš pozrieť :

 

clanky/tatry--hory-a-tak/kuriozna-zachrana-v-tatrach.html

 

 

 

 

-------------------

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Re: Oddaný priateľ

peťo tulák,6. 8. 2014 5:44

Po čase len tak prezerám čo kde čo niekto napísal a osudy psíkov u vás doma a na záhrade, no dojímavé, veselé a zároveň aj smutné príbehy psíkov.

Dnes už viem, že aj jedného z tých dvoch posledných zrazilo auto...

To potom bolí ako strata blízkeho človeka...

Veľa podobných príbehov o strate a radosti s domácim mazlíčkom sa stavajú denne okolo nás a dík Ifča, že si si našla chvíľku a napísala tu tie riadky...

Zla skusenost

Olga,23. 5. 2013 6:10

je mi luto, ale ja sa tak bojim psov, ze ich nemozem, sorry zla skusenost

Re: Zla skusenost

peťo tulák,13. 9. 2013 6:10

To je v pohode Olga. Aj moja Lidka sa bojí psov, tiež z detstva ma zlú skúsenosť. No som prekvapený, že ten strach časom prekonala a Roya sa nebojí. No na ulici keď vidí psa, tak má stále strach.

Olga ďakujem, že si si tiež našla chvíľku a niečo si sem napísala.

zasláno do tramtárie

,13. 5. 2013 6:35

Svatá pravda pravdoucí. Pes je to nejlepší, co bylo stvořeno.

Re: zasláno do tramtárie

peťo tulák,13. 9. 2013 6:06

já - ďakujem za príspevok k tomuto môjmu vymyšľaniu aj keď neviem, od koho, no naozaj potešil!

Miláčkovia.

Jojka,12. 5. 2013 18:52

Pekný príspevok, že si si spomenul aj na našich miláčkov. S Royom to je asi tak, že má podobné túlavé nohy ako Ty a rád s Tebou pochodí široké tatranské okolie. Brat s ním asi toľko nechodí.

Re: Miláčkovia.

peťo tulák,13. 9. 2013 6:05

Nie, brat s ním tak často nechodí ako ja a ja si ho rád beriem a vidím na Royovi, že chce ísť, že sa teší, keď vidí, že mám ruksak a niekam sa chystám. Jojka a hej, chcem niečo napísať o Royovi o havošov okolo nás...