NAŠIEL SOM V NOVINÁCH
Vedel som o tej akcii už vopred, uskutočnila sa a denník Pravda uverejnil krásny článok okolo toho a ja som túto akciu postrehol niekedy začiatkom apríla
RÓMSKA KUCHYŇA V BLAVACKÝH REŠTIKÁCH
Prvá ochutnávka z ponuky
2 zväzky bravčových čriev
1,5 kg zemiakov alebo 0,4 kg krupice
0,5 kg cibule
soľ, čierne mleté korenie, rasca
Postup:
Črevá poriadne vymyjeme. Zemiaky nakrájame na menšie kúsky, pridáme soľ, koreniny a nadrobno nakrájanú cibuľu. Zmesou naplníme črevá, nie však príliš nahusto lebo črevá sa nám počas tepelnej úpravy scvrknú. Črevá môžeme naplniť aj krupicou bez cibule namiesto zemiakov. Konce čriev môžeme upevniť kúskom špajle. Naplnené črevá vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 30 minút. Potom črevá z vody vytiahneme a upečieme v rúre domäkka. Podávame horúce najlepšie s chlebom.
Prajeme Vám dobrú chuť!

vývar s domácimi rezancami, väčšími kúskami koreňovej zeleniny a tiež kúskom sliepačieho mäsa.
Okrem chutných tradičných jedál nášho regiónu nájdete v ponuke aj
Pondelok: DŽATKY – chutnú zemiakovú špecialitu, posypanú dozlata upečenou cibuľkou a opečenou slaninkou.
Utorok: JAHŇACÍ GULÁŠIKvoňavý od borievok.
Streda: PAŠVARE – pečené bravčové rebrá baranie rohy, uhorky feferóny a chlebík alebo varené zemiaky.
Štvrtok: CHUMER S BUKAMI - domáce rezance s čerstvo opečenými kuracími pečienkami na cibuli.
Piatok: MARIKĽU - placky s fazuľovou nátierkou.
Počas tohto týždňa si môžete za dobrovoľný finančný príspevok zobrať zo sebou drobnosť – červenú šnúrku na ruku pre šťastie. Neváhajte a príďte! Prestieranie na stole oživia aj ohnivočervené divé maky a tu su štyri fotografie z ponuky tých špecialit
Gipsy food festival v Pohode :)
peťo z tramtárii - sLOVEnsko
Komentáre
Prehľad komentárov
Ano,to ja som spolu s Mirkou robila kalkulacie a poskytla pre vybrane restiky tieto postupy a mirka aj ucila kucharov ako ich pripravit.
Naše obľúbené
Zu Čimborka,15. 4. 2013 9:29Džadky sú u nás veľmi obľúbené :-) Ale myslím si, že je to skôr "východňárska" záležitosť, nie priamo rómska...
Maďarská kuchyňa.
Jojka,15. 4. 2013 6:25Môže to byť presne tak, ako napísal jeden čitateľ v komentári k článku, že sú to recepty maďarských cigánov a tí sa to naučili od maďarov a maďarská kuchyňa je skvelá.
Ahoj Colombo!
Zdenka,16. 4. 2013 5:10