Choď na obsah Choď na menu
 


DNEŠNÝ TELEVÍZNY PROGRAM

30. 4. 2013

DNEŠNÁ TELEVÍZIA ROZBÍJA RODINNÉ VTAHY

 

Napadlo ma, že je to tak, to čo ponúka dnes tv bedňa, teda ta skrinka, ktorú ja oslovujem teledebilizátor narušuje v rodinách také tie spoločné rodinné posedenie pri televíznej obrazovke.

 

Voľakedy sme mali televízor Kriváň a program bol len v čienobielom vysielaní, potom prišli do módy kadejaké modernejšie aj s diaľkovým ovládaním, aby sa divák nemusel unúvať z gauča si ísť prepnuť program, síce sme mali len dva - STV1 a STV2. To beriem čisto rozsah u nás na sLOVEnsku. Všetci sme pozerali čo nám ponúkali. Kto mal možnosť, naladil si Poľskú, Maďartskú či Rakúsku televíziu.

 

Potom, po tej nežnej revolúcii sa doba pohla veľkou raketovou rýchlosťou dopredu a vznikali nové súkromné telvízie a samozrejme aj modernejšie tv bedne. Veľkoplošné a len malokto si ich mohol dovoliť.

 Dnes ich má skoro každá domácnosťa čím väčšiu, tým lepšie. Samozrejme aj u nás je jedna taká veľká značky Samsung. Je to balada pozerať na takej ploche prírodopisné filmy a dokumenty. Lenže tie súkromné televízie nás ničia a stáva sa, že pozerám reklamu, teším sa na ňu, že ju vidím behom večera dajme tomu už aj ôsmykrát a v tom najlepšiom tam strčia film, krucinál, dvadsať minútovú reklamu mi prerušia nejakým desaťminútovým filmom a nie len to zožiera dnešného diváka. Také tie hlavné televízie ako Markíza či Jojka, voľakedy bola ešte aj VTV čiže Vaša televízia. No a tie televízie si začali vymyšľať kadejaké sesterské a bratrovské menšie televízie ako Dajto, Wau, Joj plus, Noe, Lux a kopec podobných a tu je ten pes zakopaný. Rodina chce pozerať všetko možné, len nie niečo spoločné. Tým pádom sa musí do domácnosti kúpiť ešte jedna ak nie dve nové tv bedne a rodinný príslušnici si tak vychutnávajú svoj program každý v inej časti bytu či domu kde žije. Toto chce ta súkromná televízia?

V jednej izbe beží Panelák, Pokoj v duši alebo nebodaj Sultán, v druhej Búrlivé víno či Bučkovci, v tretej niečo pre pánov alebo pre ženy a rodina je od seba odlúčená a kde majú stále len jednu telku, tak buď sa jeden prispôsobí a pozerá čo si prepne jeho polovička, alebo po chvíle klikaní diaľkovým po všetkých kanáloch sa zdvihne a ide radšej spať či čítať knihu...

Takže rodinu nakoniec televízia nezbližuje, ale ju rozbíja.

 

Ja najradšej sedím pri klasike bez reklám STV1 či STV2, však občas je tam ozaj na čo pozerať, žiadná telka neurobila taký super program ako boli Legendy popu napríklad...

 

peťo z tramtárii - sLOVEnsko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.