Choď na obsah Choď na menu
 


CYKLOVANDER

27. 5. 2013

prvy-cyklovander.jpg

NA BICYGLI DO PLZNI

 

len tak na dobré pivko sme sa raz vybrali piati chalani na bicygloch a dodnes na tie cyklochvíle na cestách necestách veľmi často myslievam, že to bol vander!!!

 

V mojom živote to bol úplne prvý cyklovander tak ďaleko od domova a na celý týždeň.

 

Myšlienka sa zrodila určite v hlave kámoša Mariána a jeho brata Ferenca. Raz tak v polke týždňa mi Marián pri pive oznámil, že v sobotu vyrážajú do Plzni a či nejdem s nimi. Potešilo ma to a povedal som, že idem. Slovo dalo slovo a v piatok volal, že sa teda ide, tak prišiel ten veľký deň a to sobota skoro ráno v júlovom čase v roku 1986.

 

Bolo nás päť a to moja maličkosť, Marián a jeho brat Ferenc s kámošom Labuďom a ešte kámoš fotograf Jožko.

 

Dnes je na tom všetkom zaujímavé hlavne to, že v tom čase sme nesnívali o tom, čo vypukne po tej "nežnej" v roku 1989 a na cestách sa začne objavovať neskutočne veľa cyklistov, že budú v predajniach hromady bicyglov na predaj, cyklobrašne, kadejaká cyklovystroj a oblečenie. Digitálne tachometre a čo ja viem, čo všetko ešte...

...nám v tom čase stačil ten pocit slobody a obyčajné gate, kraťase, tričko či baťoh na nosiči a cyklobrašne po domácky ušité, či kúpené také tie klasicke mini, počitadlo kilometrov alebo ručičkový tachometer, chutilo nám kadetade aj v tráve posedieť a otvoriť si pašteku, natrieť si na chlebík a dať si k tomu pivko!

 

Bol to skutočne úžasný cyklovander a zažili sme na ňom kopec srandy, ale aj defektov, pádov a to veľmi otrasných, no všetko dopadlo super a tie naše favority či esky nás doviezli až domov k rodinám.

 

Ostali krásne spomienky a fotografie alebo diapozitívy. Tie si môžeš pozrieť tu vo Veľkom fotoalbume, ale aby si nemusel hľadať, tu más odkaz :

http://tatranec.rajce.net/CYKLOPLZEN.

Zaujímavé by bolo si to zopáknuť teraz po rokoch v tej istej zostave. Tiež by bolo zaujímavé urobiť z toho spoločný spomienkový fotoklip, lebo ja som nikdy nevidel fotky čo fotil Marián, Ferenc či Jožko a Labuď. Dať dohromady tie fotografie a spoločne si posedieť niekde na chate, uvariť si gulášik, pivko si dať, lebo na cesty sa spoločne už asi nikdy nedostaneme.

 

Tak čo na to povieš Marián, Ferenc, Labuď a Jožko?

 

peťo z tramtárii - sLOVEnsko

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

tak to si ma trochu dostal,

Marián,27. 5. 2013 6:49


i keď na tento cyklovander si stále spomínam ( asi ako prvá
láska, ktorá sa nedá zabudnúť) - pamatáš si, čo si si okrem
tachometra z toho vandru doviezol?

Re: tak to si ma trochu dostal,

peťo tulák,27. 5. 2013 16:45

Presne tak Marián, bol to môj prvý veľkolepý cyklovander a na ten sa neda zabudnúť. Viem, v Jindřichovom Hradci som si kúpil tachometer za 290 korún a potom tuším v Prahe sme si skoro všetci kúpili nejaké LP platne a ja som ich celú cestu potom vlačil, lebo som mal ušite cyklobrašne presne podľa rozmeru LP a ja presne viem aké som si kúpil : 20 rokov Porty, dvojalbum a neviem kto si kúpoval Na kameni, kámeň od Brontosaurov....

Re: Re: tak to si ma trochu dostal,

jožo,30. 5. 2013 6:33

super album, dodnes na ten týždeň spomínam.A natú fľašu rumu čo som vyhral.......

Re: Re: Re: tak to si ma trochu dostal,

peťo tulák,31. 5. 2013 20:48

...tak čo tak dať aspoň stretnutie niekde na bicygloch, nemusí to byť Plazeň, ale aspoň plzenské, čo Ty na to Jožine?