Choď na obsah Choď na menu
 


Z VRTUĽNÍKA

20. 1. 2013

Mal som tu možnosť tiež, vydieť tie naše Vysoké Tatry z vrtuľníka. Leteli sme z hladiny zamrznutého Popradského plesa na Hincové pleso. Bolo to nedávno, v roku 2011, kedy som tam na chate bol ako rok čo rok pomáhať pri školení lavinových zachránarov a ich psov.

 

098.jpg

 

Bol to prenádherný pocit vidieť z výšky Popradské pleso, tie tatranské štíty v plnej svojej kráse, Chatu pod Rysmi napríklad. Samozrejme, že som fotil. Toto je on, ten vrtuľník v ktorom som letel a na Hincovom plese vystúpil, tam chalani cvičili a pešo som potom prešiel na Žabie plesa za inou partiou zachránarov. Bol to prenádherný slnečný deň a teda celý týždeń v Tatrách. Zúčastnil som sa tejto akcii po piatykrát.

 

 

 

 

Tu ponúkam jedno video z youtube práve pohľad z okna vrtuľníka na tie naše majestátne hory čo nám tak okolité štáty závidia a turisti sa tu rádi rok čo rok vracajú, aby pokorili niektorý štít ako ja napríklad už neviem ani koľkýkrát som bol na vrchole Rysov 2 499 m. Na Kriváni 2 494 m som bol dvakrát. A najviac som hrdý sám na seba, že som sa vyšveral pešo s vodcom Lacom až na Lomnický štít 2 633 m. Potom nazad dole zas pešo na Skalnaté pleso, ešte sa mi málilo, tak som zošiel dole k Zelenému plesu k Brnčalke a pešo až do Tatranskej Lomnici. No stále sa chystám na Gerlachovský štít 2 654 m, dvakrát som už šiel a počasie mi ten výstup pokazilo, takže snád tam niekedy budem stáť. Samozrejme mám v nohách veľký kus Tatier prešlapaných a to nie len Vysoké, ale aj Nízke, Západné i Belianské. Ten Gerlach stále láka a chcem mať ten pocit a fotku, že som tam bol...

 

 

 

 

 

 
SLOVENSKO - Let Nad Tatrami
od autora ZOREN820820
 
 pfč  tramtária + čiMči - sLOVEnsko
 
 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.