Choď na obsah Choď na menu
 


PO 30 ROKOCH

16. 3. 2013

59112_10200662872071844_1068939356_n.jpg

Sila orkánu na hrebeni Belianskych Tatier. Posledná správa bola zo Širokého sedla, že Mišo bude pokračovať sám cez Ždiarsku vidlu, Havran, Nový a Muráň. To snáď nie!!! Je to náročný úsek a pri tom počasí a snežení dosť nebezpečný. Pred chviľou našťastie Mišo a Adam volali že už fajčia po zlanení z Muráňa. Bolo to o chlp. To čo predviedli je obdivuhodné...

 

 

TAK TOTO BOLA POSLEDNÁ INFORMÁCIA

 Mišo a Adam to dokázali a v poriadku sa všetko skončilo a prešli zimný prechod Tatier o čom to tu píšem si viac prečítaj v tomto úžasnom príspevku

 

PO TRIDSIATICH ROKOCH MIŠO A ADAM 

ZOPAKOVALI ZIMNÝ PRECHOD TATIER PAVLA POCHYLÉHO

 

Mišo Sabovčík a Adam Kadlečík zopakovali zimní přechod Tater

 

Ja som ten výkon sledoval denne na fejsbuku, kde nás o tom, ako postupujú a ako sa im darí informoval Palino Barabáš a gratuľujem chalani, podali ste skutočne úžasný výkon!

 

 

559741_10200668034200894_744033241_n.jpg Na záver mi nedá napísať pár postrehov k prechodu chalanov, ktoré hovoria za všetko:
1. V noci prišli do Mengusovského sedla a ráno za silného vetra sa vracali po ťažkom hrebeni späť na Prostredný Mengusovský štít a naspäť. Zabili v tom nečase pol dňa. Vysvetlením bolo, že ho deň predtým museli kvôli tme a vetru vynechať... Čo dodať, nič si nezľahčili.
2. Keď sme sa stretli v sedle, Mišo mi dal prázdne bomby a odpadky, ktoré pár dni navyše niesol v ťažkých batohoch. Ich lezenie je čisté aj takto.
3. V noci došli zničení do Kopského. Blížila sa víchrica. Mohli pokračovať hrebeňom Belianok smerom na Muráň a bol by to aj tak úctyhodný výkon. Ale chalani zišli aj napriek odhováraniam až na Skalné vráta a urobili celý prechod Belanských Tatier.
Nie len svojim výkonom, ale i prístupom nasadili latku veľmi vysoko.

Paľo Barabáš

 

 

 

Najkrajšie fotografie a podrobnosti okolo tohto ich prechodu : 

 


 

Reportáž o prechode tatranského hrebeňa:
 
 

 

peťo z tramtárii -sLOVEnsko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Po 30 rokách

lilie1.maruska,17. 3. 2013 14:53

Klobouk dolů!.....Byl to obdivuhodný výkon - gratuluji.

Re: Po 30 rokách

peťo tulák,17. 3. 2013 18:04

Ďakujem Maruška, že si si našla chvíľku a pozrela si si tento môj príspevok. Hej, je to obdivuhodný výkon čo chalani podali v tych drsných podmienkach. Dobré to skončilo a stihli to všetko ešte pred tou novou snehovou nadielkou a hnusne silným vetriskom!