Choď na obsah Choď na menu
 


EŠTE NEZDOLANÝ

22. 8. 2013

Gerlachovský štít 2657m

 

No kým sa tu rozpíšem o sebe a Gerlachu, pozrtieme si spoločne jeden taký výstup na tento štít z archívu youtube :

 

http://youtu.be/BAkvTqPP2n0
 

 

Roky rokúce som ho mal ako na dlani, stačilo sa pozrieť z okna detskej izbičky alebo cez okno v kuchyni domu, kde som vyrástal a prežil svoje mládi, kym som sa nepresťahoval za manželkou Lidunkou. Takže z pod Tatier som utiekol v roku 1980 na Západ. Zo Svitu až do Kopčan aby som sa neskôr usadil v Holíči na Záhorí, kde som až neskôr mal tie divné pocity, že síce som tu doma, ale ten môj Domov je stále tam v tom Svite, v tych Tatrách. Uvedomil som si, že mi tie naše krásne hory chybujú viac a viac. Mal som ich na dosah a nezdržiaval som v nich tak často ako teraz, keď ich mám od seba na stovky kilometrov. Ríád sa tam vraciam a súchvíle, roky, že som tam päť - sedemkrát ročne.

 

Tento rok to nejak vynechávam a bol som tam len raz na celý týždeň. Určite tam budem v tom septembrovom čase a či sa pôjde na Gerlach, toď to je  otázka veru bez odpovede zatiaľ...

 

Párkrát sme sa už partia vybrali,a le pre zlé počasie sme to vzdali a vikend sme preleňošili v priestoroch starej dobrej útulnej chate, teda ani nie chate, ale v Sliezskom dome, kde nám vždy bolo tak fajn. Dnes je to už hotel, nie pre nás, no spomenul som si na jeden pobyt tam, kedy po službe sedel s nami pri červenom skalickom vínku kuchár a hral na gitare a spieval všetko možno od legendy Jarka Nohavicu a spieval to vo svojej rodnej reči vychodniarskej.

 

Ešte niečo ma napadlo : v jedno letné prázdninovodovolenkové obdobie osemdesiatych rokoch mi prišla pohľadnica a na nej odkaz, že : zdolali sme Gerlach - Paolo a Bohuš - tak trochu tajne som im závidel...

 

p1020857.jpg

toto som fotil skoro ráno vo Svite

 

 

Takže môj jeden nesplnený sen a cieľ je Gerlah!

Tak pozrime si výstup na Gerlach iným pohľadom z youtube, kde je toho v ponuke veliké množstvo a vybral som teraz toto :

 


http://youtu.be/TQehwuy1Ws8
 

 

peťo z tramtárii na sLOVEnsku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

:-)

Zu Čimborka,23. 8. 2013 8:58

Držím palce aby ten Gerlach vyšiel :-)

Re: :-)

peťo tulák,23. 8. 2013 16:05

Ďakujem Zu! Snád hej, nechajme sa spoločne prekvapiť a dík za stravený čas tu, pri tychto mojích vymyšľancov...