Choď na obsah Choď na menu
 


OPUSTILA NÁS DÁMA

8. 1. 2013

jirina-jiraskova.jpg

  JIŘINA JIRÁSKOVÁ

narodila sa 17.02.1931 a zomrela 07.01.2013

Vo veku 81 rokov včera zomrela jedna úžasná žena, česká herečka.

Mal ju rád celý národ, obdivoval som ju aj ja, preto si zaslúži mať svoj virtuálny pomníček aj tu na mojích strankách.

Včera STV 1 zmenila program a ponukla nám krásny film Fany, kde síce Jiřinka nehrála hlavnú rolu, no bola tam výborná, ako v každom filme kde sme ju mohli vidieť.

 

Nebudem tu vymenuvávať všetko kde hrála, na to sú iné stranky na internete, ale čo taká trilógia Seno, slunce a...

 

Film Sestričky ma napadol napríklad či rozprávka Andeľ Páně, Rafťáci, Když v ráji pršelo a kopec iných čo ma teraz nenapadajú. Bola to skvelá herečka, bola to Pani herečka, dáma českého filmu. Bude tu s nami stále, navždy v tych spústa filmov kde hrala. Vybral som krásnu fotku, lebo inú nemám a tuto mám v zbierke autogramov...

...preto zapáľme svetieľko spomienok pre túto nádhernú ženu...

 

pfč tramtária + čiMči - sLOVEnsko

 

rozlucka.jpg

 
 
 
 
 
 
Lásko, voníš deštěm
od autora Benetomm
jedna z obľúbených piesni Jiřinky Jiráskovej

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Ďakujem!

peťo tulák,9. 1. 2013 5:23

Ďakuje, Jiřka za tie slová k tomuto môjmu príspevku. Je to tak, výkon aký podala vo filme Fany je úžasný a pani Bohdalová samozrejme tiež. Nedávno zomrel pán Brzobohatý, tiež úžasný človek a herec. No život beží nezadržateľne ďalej a tak ľudia z filmového plátna žijú večne. Okolo pani Jiřinke by sa dalo písať veľa, ja som napísal to malo čo ma v tom momente napadlo. Takže česť jej pamiatke.

OPUSTILA NÁS DÁMA

Jiřka,8. 1. 2013 18:53

Paní Jirásková byla skutečně dáma, mimo to inteligentní žena, skvělá herečka. Hodně názorů na život jsme měly společných. Film Fany je jeden z mých nejoblíbenějších, pro výkon Jiřiny Jiráskové, Jiřiny Bohdalové a režie Karla Kachyni je dokonalé spojení.Jestli jste někdo viděl její medailon, který režíroval Jiří Strach, tak ji popřejme, aby ta její skepse vyústila v to příjemné překvapení, jak říkala.