Choď na obsah Choď na menu
 


SLOVÁ a FOTOGRAFIE

6. 1. 2013

 

KAREL KRYL

Kto sa o tohto občana len trochu zaujíma, vie, že nie len piesne skladal, spieval, ale aj básničky on písaval, recitoval  a tak ukladám sem na stránky Falkovín jeden rozhlasový program pre každého kto si najde čas a vypočuje si tento vyše 50 minútový záznam. 

Archív Huga Kratošky obsahuje toho viac, len si to treba na youtube nájsť, tak príjemné chvíle pri hlase s Karlíčkom.

Len tak mimochodom, existuje rozhlasový záznam z mg kazety prepísaný na CD disk s názvom : Rouhání : Co je to "Vlast"? a na tom istom disku je aj Sněhurka v hadřicích. Ide o záznam z Karlových 50-tok z Rádia Slobodná Európa.

 

 
Francois Villon Karla Kryla
od autora Kivling
 
Unikátní nahrávka z archívu Huga Kratošky
 
 
pfč tramtária + čiMči - sLOVEnsko
 
 

fotografie : viem, že medzi ľuďmi sú v šuplíkoch hromady fotiek, len ľudia si ich nechávajú pre seba, pre svoje potešenie a nedajú ich na verejnosť, ale včera sa jedna nadherná objavila na fejsbuku a tu je - klasika : Karel a jeho cigárko.

wroclaw-89.jpg


 

 

 

 

 

 

 

Wroclaw 1989 - Karel Kryl píše Jirkovi Černému

(© Ota Nepilý)

 

  •  
    pár postrehov k tejto fotografii na fejsbuku :

 

  • Peťo Falk jej, konečne po čase niečo nové s Karlíkom!
  • Martin Durdik Fotiek je veľká hromada,len kde sú?Asi v KKK zapadnuté prachom..
  • Branislav Nikto Veľmi veľa fotiek je Martin medzi súkromnými fyzickými osobami,ktorí boli pri tých fotkách osobne s Karlom Krylom & so svojim fotoaparátom.Ja som v tom čase nevedel fotiť,neboli digitály ... a tak som nefotil Veľa fotiek je medzi samotnými novinármi u ktorých tie fotky skutočne - Bohužiaľ veľakrát spia v zaprášených šuplíkoch ...
  • Martin Durdik No áno,ale mať niečo v šuplíku nemá zmysel....
  • Branislav Nikto Tých novinárov či fotoreportérov však nezaujíma akýsi Karel Kryl spred 20-tich rokov keď sa musia dnes sústrediť na bulvár v celej jeho sile.
  • Peťo Falk ja keď som po koncertoch a stretnutiach fotil, fotky skončili vždy u Karla a aj v KKK a KKKTu, ale kde sú tie fotografie, čo všade fotilo ix ľudí...
  • Branislav Nikto JJ - Peťo ! Tvoje fotky sa aj použili v rôznych publikáciách či aj knižkách a sú myslím aj zavesené na Picase.Kde sú však tie ostatné "tony" fotopapiera takisto neviem.Fotilo sa veľmi veľa.Keď som ja oslovil naše regionálne vydavateľstvo novín tak tí už nemali žiadne fotky a tak bolo treba osloviť ich autora ... Beh na dlhú trať Ja by som nebol proti keby sa vydala jedna čiste fotopublikácia s čo najkrajšími fotkami z celého jeho 30-ročného umeleckého pôsobenia na krásnom papieri.Jeden oznam v najčítanejších denníkoch a to by sa fotky samé hrnuli :))

    • Peťo Falk ...hej kadetade sa moje fotky objavujú a bez honorára ich tam mám a toto foto som použil vo Falkovinách 3 v rubrike Kryloviny. Picasa - pridám odkaz na album. Moje fotky boli i v telke na TA3 napríklad.
       
      KK není len špz mesta Kežmarok a KKK není len KuKlusKlan
       
      Tak tu je odkaz na album, kde si môžete pozrieť, ak chcete stiahnuť fotky s Karlíčkom. V tej galérii je tych albumov viac, treba sa preklikať. Ešte je jeden album plný fotiek od kadekoho čo mi fotky poslal. Není tu ale všetko, čo som za tych pár rokov, po nežnej Karlíka nafotil a tak tu je fotoalbum spomienok na Karla Kryla :
       
       
       
      Tento album je z môjho druhého stretnutiav Bratislave a pridávam aj úplne posledné stretnutie a vždy som ho fotil výlučne na čiernobiely kinofilm, posledné stretnutie bolo farebné, nemal som doma č&b film :
       
       
      Teraz ma ale napadlo, však všetko čo som ponukol k nakuknutiu verejnosti si môžeš pozrieť na Falkovinach 2, najdeš to v rubrike KRYLOVINY - FOTOALBUM, tu je odkaz :
       
       
       
      Není tam akurát posledný koncert na ktorom som bol, no fotografie sa nepodarili, ale nevadí, bol to úžasný koncert a tu su fotografie :
       
       
      Ešte by bolo treba asi vysvetlenie k tomuto poslednému koncertnému albumu a tu je :
       
       
       

       
      karel-a-deti.jpg
       
       
       
      Úplne na záver v tomto slovno - foto príspevku vkladám jedno úžasné foto ( nefotil som ja) a je to také krásne foto s detičkami, neviem autora, ale možno sa časom zistí...
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       pfč tramtária + čiMči - sLOVEnsko : 18.01.2013
       
       
       
       
       
       
       

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Ticho

BM,19. 1. 2013 5:47

Zdravim v novem roce

Vis ze o KK mam cely fejeton v me knize...
..muzes z ni citovat...nebo ji doporucit... www.mikolasek.cz

(moje pisn. Ticho byla hrda ze ji hrali vcera v superdebate kandidatu na CT1)

Re: Ticho

peťo tulák,19. 1. 2013 16:29

Ďakujem!
O tom fejetone viem a to Ticho po čase sa dostáva zas na verejnosť, čo je dobré a potešujúce, aj keď určite zas na nejaký čas Ticho stichne.

K.Kryl

Lýdia,18. 1. 2013 9:34

som rada ,že sa nezabúda na veľkého človeka( bol medzi prvými a to sa cení)

Re: K.Kryl

peťo tulák,19. 1. 2013 16:26

Nezabúda ako sa to vezme. Ja nezabúdam, to je pravda. Ďakujem za zastavenie sa tu Lýdia. Však aj úplne prvé piesne z LP - Bratříčku, zavírej vrátka sme s braškom Jožkom mali nahrané na mg. páske práve od asi od vás niekoho, neviem presne od koho....